Manastirea Sfanta Ana - Orsova - Credinta

Post Top Ad

Responsive Ads Here

vineri, 14 aprilie 2023

Manastirea Sfanta Ana - Orsova


Manastirea Sfanta Ana - Orsova


Mănăstirea Sfânta Ana este o mănăstire ortodoxă din tara noastra fiind situată în oraÈ™ul Orsova. Aceasta fiind in  judeÈ›ul MehedinÈ›i.
Mănăstirea Sfânta Ana este situată în oraÈ™ul OrÈ™ova pe defileul Dunării . Este unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din È›ara noastră. 
Ea este aÈ™ezată pe coama Dealului MoÈ™ului, care domină oraÈ™ul OrÈ™ova. A fost ctitorită de către ziaristul interbelic Pamfil Seicaru . Acesta  a luptat în zona OrÈ™ovei în calitate de sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie . El a luptat în Primul Razboi Mondial .

În 1935 a fost construit un drum de acces pietruit și lung de un kilometru și jumătate . Acesta urca din centrul Orșovei până în Dealul Moșului. Drumul a fost numit Drumul Eroilor și era străjuit de șapte troițe. Aceste frumoase troite erau sculptate din lemn de stejar masiv.
Aceste troițe erau închinate regimentelor care au luptat în zonă în Primul Război Mondial. Troițele au dispărut prin anii 1960.

Mănăstirea Sfânta Ana a fost construită între anii 1936 și 1939. Ele au fost construite in perioada în care Șeicaru era director al ziarului Curentul și deputat în Parlamentul României. Mănăstirea, care trebuia să poarte hramul Sfânta Ana (după numele mamei lui Șeicaru), nu a fost sfințită imediat după încheierea lucrărilor de construcție.

După anul 1945, odată cu venirea comuniștilor, clădirea a fost transformată în restaurant.
ÃŽn anul 1990 Mănăstirea Sfânta Ana a fost preluată de Mitropolia Olteniei . La data de  2 decembrie 1990 a fost sfiinÈ›ită de episcopul Damaschin Coravu. Acesta era vicar al Mitropoliei Olteniei.
Ierarhii Olteniei sunt indragostiti de Manastirea Sf. Ana datorita asezarii ei . Acestia sunt cu totul deosebite, dar si datorita martirajului la care a fost supusa. La fel si pelerinii, care vin zilnic la aceasta manastire .
In data de 25 iulie este hramul manastirii Sfanta Ana ocazie cu care urca aici in numar foarte mare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad

Responsive Ads Here